Blog Master Leren en Innoveren, Fontys Eindhoven

"Don't compare your progress with that of others. We all need our own time to travel our own distance" - Oprah-

donderdag 20 februari 2014

Peer2Peer

Via Born1945
Een van de belangrijkste leereffecten is feedback geven. Binnen onze studie is dit ook een groot aandachtspunt. Tijdens LA1 kregen we voornamelijk feedback door de begeleiders van onze paper. Tijdens dit LA2 draait het vooral om peer feedback. We doen in dit LA ook mee aan een onderzoek van Anouke Bax, Dimphy Hooijmayers en Adriaan Mellema.
Want in de literatuur is terug te vinden dat peer feedback /assessment betrouwbaar is en dat het de leeropbrengsten verbetert. Maar is dat wel zo? En als dat zo is onder welke condities? Dat onderzoeken zij nu in ons leerarrangement.

In de eerste bijeenkomst hebben we peer-groepjes moeten maken. Samen met Anne, Jan-Willem en Patrick vorm ik een groepje en hebben een (té?) lange vragenlijst ingevuld. In de 2e bijeenkomst was de 1e feedbackronde. We kregen eerst feedback van een willekeurige medestudent naar keuze (dat is bij mij vaak Cindy :)) en daarna feedback in ons groepje.

Anne heeft het feedbackverslag over mijn product geschreven.
Voor ons allemaal gold eigenlijk dat we nog druk bezig zijn documenten te verzamelen, mensen te spreken. Blogs en Prezi's zijn in ontwikkeling. Bij mij staan die inmiddels wel stevig in de steigers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten